maanantai 10. maaliskuuta 2014

Sotshin kirous iski Kajaaniin

Jesjesjes! Tuntuu aivan mahtavalta kun pitkästä aikaa viimeinkin tunnen kuinka raikas ilma kulkeutuu keuhkojen perimmäiseenki nurkkaukseen kun vedän oikeen kunnolla henkeä. Oon kuin uudestaan syntynyt! Tai no en aivan... Tänään kun käytiin 40min ulkoiluttamassa suksia niin voi hyvänen aika kun hyydyin joka ikiseen ylämäkeen ja pariin alamäkeenki.  Räkää meinaa irrota vielä paljon, mutta eteenpäin sanos mummo lumessa.

Tällä viikolla ollaan Kajaanissa kuin herran kukkarossa. On meidän kotikisat!! Hiihdon sotilas SM-kisat. Kyllä meistä nyt pidetään huolta. Päivän mittaan on pikku hiljaa valunu hiihtäjiä tänne prikaatille. Näihin kisoihin on panostettu ja näissä kotikisoissa Kainuun prikaati haluaa menestyä. Asetelma muistuttaa hyvin pitkälle Sotshin olympialaisia, meidän oma "Putinimme" haluaa että omat hiihtäjämme korjaisivat potin näistä kisoista. Myös sää ja lumitilanne muistuttaa sotshia. Pitkään jatkunu maaliskuun "helleaalto" on sulattanut lähes tulkoon kaiken lumen. Meidät "urvat" nakitettiin tänään kolapartioon taikomaan jostain lunta baanalle. Viimeset kisat on perjantaina ja onnekseni voin sanoa etten ole kisaamassa sillä en kehtais hiihtää tuolla baanalla etes meikäläisen järvisillä... 


Kolapartio Vanhanen&Räsäsen työn touhussa


Puolimetriä lunta tilauksessa KIITOS!

Lisää yhtymäkohtia sotshiin tästä urheilun megatapahtumasta löytyy. Paikan päällä majoituksissa on sotshin tapaan ongelmia huoneilmassa, pölyä, kuivaa ja kaikenlaista muuta mikä aiheuttaa tukkosuutta. Kisoissa järjestetään huomenna vähintäänkin yhtä ellei jopa mahtipontisemmat avajaiset, päättäjäisistä puhumattakaan. 

Yksi eroavaisuuskin löytyy. Jos sotshissa norjan kansallislaulua soitettiin tuskastumiseen asti, niin näissä kisoissa suomalainen voittaa aina!

Meikäläisen kisaviikko huipentuu torstaina. Miesten yleisen sarjan ampumahiihdon sprintti. 3*3,3km sisältäen yhden makuu ja pystyampumapaikan sekä x määrän sakkorinkejä ja sammumisen vikalla lenkillä... Jos nyt Paavo Puurusta ja kumppaneita ei ihan onnistu haastamaan niin meillä suunnistajilla on oma kova skaba jämäsijoista. Huomaa että kisa lähenee kun joka jannu valittelee jotain yskää tai flunssaa tai keuhkoputkentulehdusta... tai mitä mieleen tuleekaan. 

Huomenna meillä on ampumahiihtoharjoitus vuokatissa ja tsekataan myös kisaradan iskun paikat etukäteen. Keskiviikkona vähän herkistelyä ja tortaina sit naukuu. Fiilis on korkeella terveen olon johdosta, aurinko paistaa, kolme viikkoa lomailua edessä, mikäs täällä armeijan leivissä on oleskellessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti