sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Extreme Citysuunnistus Maraton Oulu

Ensiksi hyvät uutiset: ME, Kainuun Prikaatin joukkue voitettiin Oltermanniviesti!! Mahtavaa! Voi sanoa että mahtavia muistoja jäi siitäkin reissusta kaikkine kommelluksineen mieleen.

Seuraavaksi lisää hyviä uutisia: Matka kohti Sodankylää ja Sotilaiden MM-hisuja on alkanut. Istutaan Juhon kanssa junassa ja spekuloidaan tulevia koitoksia. Harmaita pilivä on meidänkin päälle laskeutunut sillä kuulimme pari päivää sitten että vain jompi kumpi meistä pääsee starttaamaan Suomen edustusasu päällä, sillä Suomella on kolme maapaikkaa kisaan ja aivan viime tipassa jonkin takaportin kautta joukkueen koko kasvoi neljään urheilijaan ja kuulemma karsinta käydään minun ja juhon välillä. No antaa valmennusjohdon tehdä päätökset. Saapahan toinen jo pienen etulyöntiaseman eli freesimmillä jaloilla perjantain sm-sprinttiin.

Menee jännäksi tämä meidän hisucup. Muistutuksena tilanne on allekirjoittaneelle 2-0. Näillä näkymin yhteisiä startteja jäljellä enää kolme, mutta PoRan pikakiitäjän puheiden perusteella saan kyllä pistellä kovaa jos aion aterian itselleni voittaa.

Eilen illalla tuli ihan huikee idis mieleen. Pistin Nikolle heti viestiä ja eiköhän se innostunu kans. Eli aateltiin tehä pitkä mättöreeni jossa on kerrankin jotain ideaa. Kun oulussakin on joka paikasta olemassa sprinttikartan tynkää niin niitä kun sopivasti yhdistelee niin lyhyillä siirtymäpätkillä saa sprinttiä sprintin perään. Tehtiin molemmat radat neljälle eri kartalle eli kaheksan sprinttiä oli suunnitelmissa. Kaikkiin reeneihin lähettiin yhteislähöllä. Kun sitten Kastellin ja Tuiran pk2/vk vauhtisten vetojen jälkeen siirryttiin Hietasaaren pusikkoiseen Oulurastikriteerit täyttävään maastoon vajaan puolen tunnin pyristykseen niin alkoi tiukukin repiä jo aika paljoa. No vielä pysyttiin suunnitelmissa. Torinrannan muistisuunnistus vetojen jälkeen vuorossa oli Nuottasaaren kinkkiset 1km sprinttivedot. Aikaa oli kulunu tässä vaiheessa 150min niin päätettiin kurvata mäkkärin pirtelötiskin kautta hiljalleen kotia kohti. Yhteensä aikaa kului 2h54min ja kilometrejä 26. Vk/Mk:ta tuli ajallisesti reilu tunti ja pk2:takin melkein samanmoinen. Maastot oli aika lumisia ja monet metsäpätkät hidasti kokonaisvauhtia. Vielä jäi 3 reeniä reserviin odottelemaan seuraavaa päähän pistoa. Kaiken kaikkiaan vaihtelevan piristävä reeni!

Ma: ap J pk1 1:21/12km, pk2 25min/5km,
       ip kuntopyöräily 15min + käsipuntti 40min
Ti:  verr. juoksu 50min
Ke: Oltermannin maastontiedustelu juoksu/suunnistus pk1 1:30
To: Oltermannisuunnistus Vk/pk2 1:20/12,5km
Pe: Lepo
La: ap Sauvajuoksu 1h, jossa 10min MK veto ja lyhyempiä spurtteja
      ip verr 20min + juoksutekniikka 25min + verr.10min (jalat meni ihan jumiin kyykkyloikista)
Su: Extreme reeni 2h54min (vk 1h, pk2, 1h5min, pk1, 50min)Näissä käytiin

Keskusrati, jossa kartta. Pitää painaa muistiin aina seuraava veto, jonka jälkeen kävely/hölkkä palautus takasi

Kyllä maistu pirtelö reenin jälkee

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti