maanantai 5. toukokuuta 2014

Ekat kisat

5s virhe + "muka" kielletty aita.
Kausi tuli avattua torstaina nuorten mm-sprintin näyttökisassa Raisiossa. Kisan taso oli kivenkova kun kaikki nuoremmat oli tietysti änkeytynyt meidän sarjaan. Karsinta juostiin aamulla räntäsateessa. Juoksu oli yhtä tuskaa ja vielä kun pummasin "juoksuradalla" n. minuutin verran niin sijotus oli joku 50+. B-finaalissa meno oli jo mukavampaa. Pystyin jopa rytminvaihdokseen (=kiristämään tahtia) kun tuli pelkkä luukutuspätkä. Virhettä kertyi n. 10s. Ja maaliin kun tulin niin mun epäiltiin hypänneen kielletyn pensasaidan yli. Rastivalvoja oli kuulemma niin nähnyt. Itse asiassa olin pysähtynyt oikein tihrustamaan kartasta sitä kohtaa että "oho tuossa aidassahan onkin vain yks väkänen" ja aattelin että tuota ei kyllä kovin moni huomaa. Ei tainnu rastivalvojakaan olla ihan perillä kartasta. Lopulta b-finaalissa sija 12. ja minuutti keulaan.

Lauantaina Porissa pidettiin Karhurastit. Olin ilmottautunut H20 sarjaan jotta saisin kerättyä alkukaudesta etes vähän rankipisteitä ennen sm-keskaria. Eipä paljoa kuitenkaan tainnut rankipisteitä ropista kun vain "päänahanmetsästäjä" Saari oli samassa sarjassa. Kovasti spekuloitiin kisaa etenkin etu- mutta vielä jälkikäteenki. Keskimatkan rata oli "vain" 3,9km, mutta kun sai lähdössä kartan käteen niin en yhtään ihmetellyt miksi se oli niin lyhyt. Maasto oli kyllä yksi surkeimmista ikinä. Kiviä, pusikkoa, hakkuuta, kaatuneita puita, lisää kiviä, vähän isompia kiviä jne. Itse asiassa yleensä hakkuualueet on tympeimpiä juosta, mutta tuossa maastossa oli helpotus päästä hakkuulle juoksemaan.

Ei mitenkään isoja virheitä tullut vaan vähän koko ajan sellaista epäsujuvaa etenemistä. Varmasti kaikilla tuossa maastossa. Mulla ei oikein ollut reitinvalintavainu kohillaan, sillä tuntu että löysin jokaikisen karttaan merkkaamattomankin vihreän alueen. Yhteensä n. 2,5-3min virhettä, mutta silti H20 sarjan ylivoimainen voitto.

Lauantaina seurattiin nettiradion välityksellä tvåmilaa. Olihan se jännä kisa. Kyllä Pohjantähti oli hyvin esillä koko kisan ajan. Mahtava 5. sija naisilta!!!! Oispa ollut kiva olla paikan päällä jännäämässä.

Loppuun vielä vähän mainostusta. Sain uuden sponsorin tälle kaudelle, kajaanilaisen Planrayn. Firman osaamisalaa ovat erinäiset sähkölämmitysjärjestelmäratkaisut.