perjantai 23. toukokuuta 2014

Kunto nousussa...

... mutta harmittavasti en pääse vertaamaan sitä muihin. Nyt ois saattanu huippusuorituksella sm-keskimatkalla kolkutella jopa plaketin syrjää (tai sitten ei). Sen sijaan vietän auringonotto/reenintäyteisen viikonlopun tutuissa maisemissa Hankasalmella.

Alkuviikosta tuli oikea tehopläjäys. Maanataina juostiin kotiutuscooper Kajaanissa. Koko päivän tuntu järettömän uniselta ja väsyneeltä, varmaan vielä edellisen viikon mettäleirin takia. Lähin ilman mitään suurempia ennakkospekulaatioita juoksemaan ja iloiseksi yllätyksekseni pillin vihellyksen hetkellä olin taivaltanut 3380m. Se on 10m paremmin kuin koskaan aikasemmin. Hyvä aloittaa viikko enkkarilla!

Tiistaina matkustettiin Tikkakoskelle sotilaiden sm-maastojuoksuun. Edellisen päivän cooper oli vissiin avannu jalat oikein mukavasti ja 4km maastojuoksu taittuikin aikaan 14:16. Lopussa oli vielä massakiri, joka jäi meidän kajaanin urvien jäsenten väliseksi kamppailuksi ja heikostihan siinä mulle kävi. Loppusijoitus 16. Harvinaista kyllä nautin kisasta. Siis todellakin täysin pelkkä juoksukisa ja tämmönen peekoomättäjä nautti siitä. Tai ehkä se johtui muista, sillä aloitin rauhassa ja kun muut rynni alkumetrit niin pikkuhiljaa sai napsia selkiä kiinni sopivalla vauhdinjaolla ja voi pojat että se oli hauskaa tunne.

Maastojuoksun lähtöhässäkkä

Keskiviikkona se sitten oli: ampumasuunnistus. Lähdin ensimmäisenä metsään villipetojen syötiksi. Kun sain lähdössä kartan käteeni, yksi yleissilmäys riitti ja totesin heti että "jaa, tästä tulikin sitten ammuntakisa". Rata oli äärimmäisen helppo. Jotain rastireittitasoa!!! Olisin toivonut että jos kerta kisataan ampumasuunnistuksessa niin jotain roolia olisi myös sillä suunnistuksella. Alla kuva radasta. Virhettä tuli yht. 20s. Ja sitten se ammunta, makuulta osuin 2/10 ja pystystä 4/10. Yritin kyllä tihrustaa oikein tarkkaan makuun, mutta laikat ei vaan millään kaatunu samaan tapaan kuin reeneissä. Pysty oli jo edes sinnepäin. Olin lopulta 7. reilu 4min kärkeen. Ja kukapa muukaan se kärki oli kuin Tuukka. Hyvähyvä! Saatiinpahan voitto Kajaaniin. Jotain radan helppoudesta kertoo se että muut mitalit meni ampumahiihtäjille... Jos nyt jotain "ruusuja" ratamestarille niin ainakin hän oli onnistunut ällistyttävän hyvin maksimaalisesti hyödyntämään alueen minimaalisen polkuverkoston ratasuunnittelussa. Taito sekin.

Sotilas sm-ampumasuunnistus

Illalla saavuin kisojen jälkeen Hankasalmelle ja pari juoksulenkkiä sekä Pasin liikkuvuusjuoksutekniikkaa on tullut tehtyä. Oudosti on tuo liikkuvuus armeijan syövereihin hävinny, mutta juoksu kulkee ennennäkemättömän hyvin. Varmaankin 4 viikon hyvä 70 tunnin reenisetti höystettynä viime viikon "turhat kilot pois" -teemaisella kärvistelymettäleirillä sai aikaan erittäin tavoitellun ilmiön - Superkompensaation. Elikkä nyt siis ois mies kunnossa, mutta seuraava näytönpaikka vasta Jukolassa... No, pitää kerrankin vain nauttia nyt itse juoksusta! Loppuun erään "kuuluisan" ajattelijan kuuluisa lainaus:

"Paras näyttö kunnostaan on, ettei anna näyttöä ollenkaan" -JS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti