tiistai 18. marraskuuta 2014

Voimaa Vierumäeltä

Olin viikonloppuna maajoukkueleirillä Vierumäellä. Viikolla iskenyt flunssa meinasi uhata leiriä, mutta onneksi tervehdyin juuri ajoissa. Leirin teemana oli talviharjoittelu sekä miten urheilijan pitäisi syödä (toteutin tätä myös konkreettisesti). 

Perjantai illan ja lauatai iltapäivän välillä meillä oli 3!! voimareeniä. Ja se myös tuntu... Reenien tarkoitus oli antaa hyviä vinkkejä ja mahollisesti uusia liikkeitä pysuttajan lajivoimaharjoitteluun. Ja niitä onneksi sainkin. Mutta ei siinä vielä kaikki. Näiden voimailujen päätteeksi rakas valmentajamme piti kaikkien innolla odottaman lihashuoltotunnin. Se ikään kuin lopulta maksimoi sunnuntaiaamun ja vielä tähän hetkeen asti kestäneen jalkojen megajumitilan. Saa sitä ihmetellä miksi paikat on kipeenä kun spagaattia siinä väännetään ja koko ajan kuulu "noniin, vielä sentti, hyyyyvä ja vielä sentti, noin ja vielä..." 

Perjantaina kävin lisäksi polkasemassa 1h viivasuunnistuksen ja illasta pelattiin kovatasosta säbää 30min.

Lauantaina puhuttiin siis ruokailuista. Kuulemma sanonnan "Hyvä ruoka, parempi mieli" saa nakata romukoppaan ja vaihtaa "terveellinen ruoka, kovempi kulku, mutta nälkäsempi maha" sanontaan. Ruokaa pitäis saada säännöllisin väliajoin, eikä ahmia järettömiä annoksia kerrallaan. Vitamiineista pitää huolehtia jne. Tutultahan tuo kuulostaa. Herkkujakin pitäis vältellä. Mutta jos sanonta "Olet mitä syöt" pitää paikkansa niin kai mun pitäis kohta alkaa sitten muistuttaa jauhelihamakaroonimössön ja suklaan sekotukselta...

Urheilijan lautasmalli?
Lauantaina illasta meillä oli ohjelmassa yöpysua. Rata oli hyvä, ja pimeys tuo oikeasti haastetta havaita polkujen lähdöt, varsinkin kun lamppu ei ole mikään tehokkain. Reeni sujui nousujohteisesti ja pakkohan se oli itekin kiristää kun radan loppuosassa kirittäjänä toimi moninkertainen maailmanmestari. 22km 1h 4min.


4-5 välillä tarjottiin reitinvalintaa... 

... ja lopussa mäkeä. 
Sunnuntaina ohjelmassa luki pitkä PEEKOO. No vauhtihan oli lopulta alussa LK (liian kovaa), mutta kyllä se matkan edetessä rauhottu. Pakko vaan todeta että kyllä Vierumäellä vaan on mahtavia polkuja!! Pari hyvää singletrack pätkääki löydettiin. Noususummaa kerty gepsin mukaan 490m, vaikka tuntu koko ajan että oltiin seinänousussa. No ehkä sekin vaikutti kun reisissä ei ollu vaan yhtään poweria. Matkaa kerty lopulta 52km ja aikaa kulu 3h.

Tänään tiistaina kävin Eetun ja Mikon kanssa NRCC:ssä (=yöiltarastit) tuossa naapurissa. On se kiva kun asuu käytännössä kartalla. Lähin vähän ennen poikia kun edellisestä juoksusta aikaa viikko. No, kolmosellahan takaa kuuluki jo tuttu porina. En ymmärrä vieläkään nuita polkuja miten ne siellä meni ja itse asiassa viikon takasessa yö-rogainingissakin pummasin pari minuuttia tuossa tunnelin päällä. No, loppu menikin sitten hyvin. Haettiin tarkotuksella vähän eri reitinvalintoja. Ite onnistuin parhaiten välillä 5-6 kun kiersin yläkautta enkä voimalinjaa pitkin. Lopuilla väleillä sitten arvottiin mikä polku on kartalla ja mikä ei.

NRCC Hallilla 6,6km
Torstaina suuntana Hankasalmi ja perjantaina arvostettujen kriitikoidenkin ylistämä lukion "TSÄBÄTSÄBÄ -turnaus" Pelaan viimevuotiseen tapaan veskarina (johtuukohan suklaasta...) ja eihän IF Järsiborgilla voi tietenkään olla muuta tavoitetta kuin tuoda poika kotiin!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti