sunnuntai 9. marraskuuta 2014

8h YÖ-Rogaing 7.-8.11. Tampere

Perjantaina klo 22 startattiin Nikon kanssa vähän pitemmälle siivulle... Mukana vain pyörä, kartta ja juomarepullinen (turhaa) tavaraa. Parituntia aikasemmin saatiin kartat ja reittiä oli aikaa suunnitella puolisentoista tuntia. Kartta oli täynnä rasteja vähän jokapuolella eikä meinattu keksiä miten alottaa reittisuunnittelu. No, lopulta meille kehkeytyi ns. "pääreitti" jossa oli sitten useampiakin "lisäoptioita" ja tietysti oikasumahollisuuksia...
Perjantain kisavalmistautumista
Edellisenä päivänä satanut esilumi (10cm) teki kelistä oikean työmiehen kelin mutta ihan hyvä vaan niin saatiin vähän valoa pimeyteen. Alun yhteislähössä ei juututtu ruuhkiin vaan lähettiin hyvällä tatsilla liikkeelle. Parin rastin jälkeen vähän tasattiin sit vauhtia. Eka tunti meni nopsasti kaupungin laitamilla, josta suunnattiin kohti Kangasalaa. Saimme aurata 4km pururataa/polkuja jossa näkyi vain yhdet jäljet. Tässä vaiheessa vielä hyvin voimia.

Kangasalle tultaessa päästiin lämmittelemään vähän reisiä reitin kovimmissa/jyrkimmissä ylämäissä. Lisäksi meille tarjoiltiin yön teknisintä ajopätkää kauheassa kuravellissä ja liukkailla pitkospuilla järven rantamilla. Huonostipa satuin ennakoimaan kun olin juuri kaivanut leivän esille ja yritin sitä siinä samalla pureksia.


Vajaan kolmen tunnin kohdilla Kangasalan metsissä meillä molemmilla taisi sattua kisan "heikoin" hetki, mutta sepä ei paljo menoa hidastanut vaan tehtiin kartan perusteella onnistunut, etukäteen riskialtis pelto/metsä oikaisu ja säästettiin iso kierto. Päätettin pitää kunnon ruokatauko (4min) vasta 10km vauhdikkaan tiepätkän jälkeen. Jugurtit ja leivän rippeet naamaan ja matka jatkuu.

Seuraava puolitoista tuntinen oli kisan hitainta ja raskainta aluetta. Koko ajan piti keskittyä että pysyy metsäteillä siinä kapeassa urassa jota pitkin muutkin olivat ajaneet, sillä heti kun ajautui sivuun oltiinkin liiskassa. Onneksi Herwoodin "kotimaisemat" lähestyi polkasu polkasulta. 

Hervannassa pidettin ruhtinaallinen 10min!!! ruokatauko siinä kolmen aikaan yöllä. Korjailtiin hieman lopun reittisuunnitelmia, koska keli oli osoittautunut todella hitaaksi. Kun hiilarivarastot oli taas täynnä suunnattiin kohti keskustaa. Seuraavat kaksi rastia olivat haastavia löytää sillä ne oli ilmeisesti suunniteltu juoksusarjalaisille ja sijaitsi 300-500m päässä polusta, mutta molemmat oli 9 pojon arvosia niin pakkohan ne oli hakea.

Klo 4:00-5:00 pyörittiin Tampereen keskustassa. Oli hauska kun öisillä kaduilla kaikkien baarista palailevien kulkijoiden seassa risteili pilvin pimein juoksijoita ja pyöräilijöitä. Muutenkin meidän ajantaju oli jo mennyttä ja tuntu että tässähän tulee kiire ehtiä kiertää vielä Kaupin metsiköiden kautta takaisin kisakeskukseen.

Kaupin rastit oli todella hitaita ja päätettiin jättää pari rastia välistä että varmasti ehitään ajoissa maaliin, sillä jokaisesta ylimenevästä minuutista vähennettäisiin yksi piste. Kiristettiin vähän vielä puolen tunnin loppukiriä, kun poweria tuntu olevan. Koko kisan viimeselle rastille tehtiin pieni parin minuutin "kunniakierros", mutta meillähän siihen oli aikaa. Mitä turhia lopettaa kisa liian aikasin :D Maaliaika 7:54:22 ja garmin ilmotti matkaksi 100,1km. Pitkästä aikaa kunnon reeni!

5min maalintulon jälkeenki vielä hymyilyttää
Maalissa pesun kautta järjestäjien tarjoamalle "riisutulle" aamupalalle = leipää ja juustoa sekä mysliä ja jugurttia. Meillä ei ollut mitään käsitystä miten pärjättiin suhteessa muihin. Se vain tiedettiin että meidän oma tekeminen oli ollut hyvää, reitti oli aika hyvin koottu, suunnistus meni muutamaa kuprua lukuunottamatta putkeen ja vauhti pysy tasasen tappavana =  hidasta perusmättöä. Siksi yllätyttiinkin aika positiivisesti kun meille selvisi että oltiin voitettu koko kovatasonen skaba. Noh, mikäs siinä näin rogaing ensikertalaisille. 

Kyllähän me pyrittiinki tuolla keskustan/kaupin alueella "piirtämään" Hessu Hopo :DD


Niin, ja siitä "turhasta" tavarasta. Oltiin varauduttu ettei ainakaan palelluta. Mulla oli 2 kerrastonpaitaa, yhet kerrastonhousut, yhet tuulipuvunhousut, kahet sukat, 4 buffia, 3 hanskat sekä pähkinöitä, suklaata, pari energiapatukkaa ja geeliä mihin en kertaakaan koskenut...

Erittäin kuvaava video kisaolosuhteista Team Madrogin kuvaamana.

https://www.facebook.com/video.php?v=651174261662746&set=o.854117534623256&type=2&theater

Nyt vaan kunnon palauttelut ja viikonloppuna maajoukkueleirille Vierumäelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti