lauantai 1. marraskuuta 2014

Kausianalyysi 2014

Nyt on kyllä hävettävää sanottavaa... Vuonna 2013 treeniä tuli 570h ja tänä vuonna 2014 465h joka on 105h vähemmän!! Enkä edes kehtaa verrata vuoteen 2012 sillä ei edes pörssikurssitkaan viime lamassa laskenut yhtä paljoa!

2013

2014
Harjottelun jakautumisessa muutamia muutoksia. Pelailun osuus vähentynyt 15% -> 2%. Hankasalmella pelailtiin aina järsien kesken paljon, eikä armeija vuotena nyt kovin paljon tällaista tullut tehtyä. Samoin voimatreeneissä dramaattinen pudotus määrissä 56h -> 18h. Ne perus Hankasalmen ”mättö” kuntosalit jäi pois. Pitäis kait hankkia itelle nyt sellainen "oranssimatto" jossa tehä vattalihaksia...

2013
2014
Miten harjoittelu jakaantui? Ero kuvaajissa on kuin yöllä ja päivällä. (Huom. asteikko) Eritoten uuden kauden alkaessa käytännössä kaikki määräharjottelu jäi pois (RUK). Harjottelu yksipuolisempaa, pääasiassa pk:ta. Keväällä hyvä reeniputki (jakso 6-7), kun leireilin enkä ollu intissä... Kesän korvilla taas ”määrät nolliin” loppusotien takia. Kun intti loppu niin reeni into kohillaan ja reeniä tuli jopa enemmän kuin aikasemmin ja erittäin hyviä reenisettejä tuli monia. Enkä sairastellutkaan kuten talvella. PK2:ta ja VK:ta tuli kun valmistauduin MM-kisoihin.


2013
2014

 Viikkomäärät todistaa samaa. 2013 reeniä tuli tasasesti koko ajan. Tänä kautena alle 2h reeniviikkoja 10kpl!! Voiko tässä etes urheilijaksi itteä nimittää? Alkukaudesta sairastin RUK:ssa koko ajan. Vain yksittäisiä edes kohtuullisia viikkoja. Kevät + loppukesä parempaa tekemistä kuin aikasemmin.

2013
2014
 Pyöräilyä tuplasti enemmän, osin Mallorcan ansiosta. Pyöräiyssä PK2:sta 13h ja VK:ta 11h enemmän kuin edellisvuonna. Eli reenin laatu parani. Juoksua säälittävän vähän, pudotusta 300km, mutta toisaalta suunnistusta enemmän, kiitos armeijan leiriviikkojen. Hiihtoa selvästi vähemmän.

Harjoittelun onnistuminen: SUUNNISTUS: Alkukaudesta juoksua jäi hirveästi väliin.. Kunto oli talvella ihan pohjissa. Keväällä hyvän 8 viikon yhtenäisen reenijakson ansiosta sain kaivettua vauhtia. Toukokuussa 2000m testijuoksun uusi enkkari Hankasalmella 6:34 (20s parannus). Kaikki tämä tehokkaan jakson ansiota. Käytännössä juoksuvauhdillisesti kehitystä hivenen. Syksyn kisoissa yllätyin, että vauhti olisi riittäny plakettiin. Voimareenin vähyys näkyi keskivartalon vähentyneenä voimana. Lihashuolto osittain kevään kulun yksi osatekijä. Pitkiä juoksuja ei tullut juuri yhtään, eikä eiryisemmin PK2:takaan. Kovia ”avaavia” enimmäkseen. Siksi juoksuvauhti varmaan edes kohtuullista. MM-kisojen aikaan juoksu jäi pois. Kaudella ei ollut mitään kovin tyypillisiä reenejä. Ei ylämäkivetojaksoa, ei punttijaksoa jne.

Harjoittelun onnistuminen: PYSU: Aloin pyöräillä vasta keväällä. Mallorcalla paljon määrää. Pyöräilyvauhdissa ei juurikaan kehitystä. Armeija pilasi täysin. Ihme, että tämä vauhti kuitenkin riitti MM-mitaliin, vaikka onnistuinkin loppukesän parin viikon pysun ”tehoblokilla” saamaan kauden parhaan pyöräilykulun (= viime kauden taso) juuri MM-kisoihin.

Kisaonnistuminen: SUUNNISTUS:  Kauden tavoite eli plaketti jäi saamatta. Yllätyin että juoksuvauhti olisi riittänyt just plaketeille, mutta suunnistus rakoili tällä kertaa. SM-pitkällä paino vielä juoksemattomuus ja itävä sairaus. Vain yksi yöreeni ennen SM-yötä verotti yössä. SM-ep:llä taas juoksemattomuus tuli taas esille kun alkoi jalat kramppailla lopussa.  Kauden toinen tavoite FIN5 meni mukavasti jopa vähän yläkanttiin odotuksiin nähden ja muutenkin aurinko paistoi leveästi.
Kisaonnistuminen PYSU:  Kauden tavote ja pitkäaikanen unelma toteutu, henk. koht. MM-pronssi. Vaikea vieläkään uskoa, sillä pyöräilyvauhti koko kautena oli aivan surkea! Suunnistuksen puolesta kisa lähes täydellinen flow-suoritus. Molemmissa SM-kisoissa olin sairauden heikentämä. Saldo 1 hopea ja 2 pronssia. Pysun lajiominaisuudet kehittynyt. Sujuvuus, ennakointi, maastossa ajotaito…

SUMMAUS:  Ottaen huomioon millainen kausi reenillisesti oli (täyskatastrofi) niin suorituksiin on oltava älyttömän tyytyväinen. Peruskunto ei juurikaan kehittynyt, mutta vanhojen pohjien ansiosta muutamilla onnistuneilla reenijaksoilla (kevät + loppukesä) sai pidettyä yllä kohtuullista suoritustasoa.

Mietteitä tulevasta kaudesta: Hiihto saa jäädä lähes kokonaan pois. PK2 juoksua lisää, samoin kehittävää VK:ta. Pyöräilykilometrit uusille tuhat luvuille ja pyöräilyä tasaisesti ympäri vuoden. Alkukauden ja talven päätavoite lisätä jalkojen pyöräilyn lajivoimaa. Keväästä alkaen pyöräilyvauhdin parannus teemaksi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti