perjantai 7. helmikuuta 2014

Penkkiurheilijan paratiisi

Tänään ne viimeinkin alkaa, Sochin olympialaiset. Ja miten sattuikaan et mulla alko just samalla 16 päivän "loma". Tai no oikeestaan ekat 9 päivää on lomaa ja seuraava viikko urheiluleireilyä Kajaanissa (= slURVAilua kassulla). No jokatapauksessa tulevien viikkojen tahdin reenailulle tuo Ylen lähetykset etenkin hiihosta (pyssyn kanssa ja ilman), jäkiksestä ja oikeastaan kaikista muistakin, sillä onhan penkkiurheilijan "taivas" seuraavan kerran vasta 4 vuoden päästä!

Oon lukenu kaikenlaisia uutisia liittyen olympialaisten järjestelyihin ja etenkin rahankäyttöön. Mihin ihmeeseen kaikki 33000000000 euroa on oikein tuhlattu? Maailmalta löytyisi jo valmiiksi vaikka kuinka paljon hyviä hiihtolatuja ja laskettelurinteitä ja jääkiekkokaukaloitakin on nykyään joka pitäjässä. Nythän kaikki rakennettiin tyhjästä aivan mielipuolisiin paikkoihin. Esimerkiksi viime vuoden esikisoja katsoessa huomasi että yhdistetyn hiihtoladut ja stadion on rakennettu aivan järkyttävän ahtaaseen vuoren rinteeseen.

Pitää kuitenkin muistaa että media vähän paisuttelee asioita ja suurin osa rahoista on mennyt uuden infrastruktuurin luomiseen (ja sekin on kyllä pahasti myöhässä), joka jää hyödyttämään paikallisia myös kisojen jälkeen ja itse kisapaikkoihin on mennyt "vain" joku 8000000000 euroa... On ollut jo pitkän aikaa selvää että vähintään kolmasosa rahoista on hävinnyt perinteiseen venäläiseen tapaan savuna ilmaan.

Vaikka kaikki kauhistelee kisojen hintoja niin ainakin minä olen sitä mieltä että kisoista tulee varmasti yhdet ikimuistoisimmista. Suorituspaikat on varmasti hienommat ja hulpeimmat mitä universumista löytyy ja jos nyt joissakin kisaturistien halpishotelleissa ei sattumoisin tule lämmintä vettä tai jokunen lamppu on jäänyt asentamatta niin aika varmasti suurimmalla osalla urheilijoista elämä on ihan mukavaa. Jos itse saisin päättää mihin historian olympialaisiin olisin urheilijana halunnut osallistua niin kyllä just näihin. Kyllä sen tolkuttoman rahaläjän on jossain näyttävä. Ja vieläpä ku oon lukenu lukiossa venäjää niin vaikka venäläinen elämäntapa saattaa "vähän" poiketa tästä meijän suomalaisesta niin silti siinä jokin vaan iskee meikäläiseen.

Onhan Sochi paikkanakin aivan erityinen. Siellä vain palmujen juurella pelaillaan lätkää ja samaan aikaan vieressä hiihetään hiki hatussa olympiamitaleista... Tai no saattaapa olla ettei hiihtäjät paljon hattua päässään pitele jos säätiedotus pitää paikkansa. Ensiviikolla kun sää vuorillakin saattaa kivuta sinne +10 asteeseen. Ja sekös vaan tuo lisädramatiikkaa tulosluetteloihin ja ehkä jopa Norjan huoltotiimikin saattais epäonnistua... tai no tuskin kummiskaan.

Tällä viikolla yllättäen oon pystynytki jatkaan hyviä reenailuja. On tullu juoksua ja kuntosalia ja nyt alko harjottelu kevään sotilas ampumasuunnistuksiin ku päästiin harjotteleen ilmakiväärillä pystyammuntaa. Vähänkö se oli siistiä! Jos oisin aikasemmin tienny miten hauskaa ja vaativaa ja miten hirveesti se on kiinni keskittymiskyvystä vähän ku suunnistuski niin oisin varmaan jääny koukkuun ampumahiihtoon jo aikoja sitten. Tai no, onneksi se hiihto on keväällä korvattu suunnistuksella.

Sunnuntaina Kuusamossa ois taas hisukisat, mutta jätän ne väliin ihan vaan sen vuoksi että "huipulla" on hyvä lopettaa... Vai mitä Juho Saari? Oliko se tilanne jo 2-0...


1 kommentti:

  1. Koitakki lopettaa kautes.... vähintään kahteen kisaan sun täytyy vielä osallistua että saadaan tilanne tasottumaan ;)

    VastaaPoista