lauantai 6. helmikuuta 2016

Kuusamo-Härmä-Tampere-Helsinki-Kuopio-Helsinki

Uusi vuosi toi toden totta paljon uutta tullessaan. Vuosi aloiteltiin perinteisellä Kuusamon mökkireissulla pakkasen paukkuessa parhaimmillaan -38 astetta. Niissä keleissä kuusamolainen vasta vaihtaa lippalakin karvahattuun ja vetää takin vetoketjun kiinni, mutta me "kaupungissa kasvaneet" varustauduimme kuin naparetkeilijät ja uhmasimme pakkasukkoa pulkkamäessä ja hiihtolenkillä. Sopivasti samaan saumaan latailin myös reeniakkuja ja huilailin enimmistä reenailuista.

Valtavaaran valtaus
Rukan laduilla riitti tilaa hiihdellä
Kuusamosta matkustin suoraan Härmään Nouskin viikonloppuleirille. Viikonloppu tarjosi salibandya, suunnistusta vähälumisissa maastoissa, tonnin ratavetoja sekä palauttelevia porekylpyjä ja kuuman kiven saunoja aina reenien välissä. 

Härmästä suuntasin Tampereelle vain pakkaamaan muuttokuormaa ( = rinkka + reppu) sillä edessä oli hieman extempore muutto Helsinkiin. Sain hommattua itselleni vajaan parin kuukauden työharjoittelupaikan Hesasta, joten jouduin rikkomaan lupaukseni etten kyllä koskaan muuttaisi Helsinkiin. No näin väliaikaisesti se ehkä menettelee. 

Uusi ympäristö tarkoittaa aina otollista ympäristöä pitkille siivuille. En kovin tarkasti ole tuntenut pk-seutua, joten lenkeillä on aika kulunut nopeastikin kaikenlaista uutta ihmetellessä ja nähtävyyksiä bongaillessa. Reenaamista on pitänyt yrittää suunnitella aina töitten mukaan. Muutaman kerran on tullut tehtyä 12h päiviäkin, jotta kerrytäisi saldoa ja pääsisi joinain päivinä jo valosan aikaan lenkille ja osallistumaan viikonloppuleireille. Se antaa oman haasteensa palautumiselle.

Olympiastadionilla iltalenkillä
Otollinen paikka porrasreenille
Viime viikonvaihteessa ohjelmassa oli maajoukkueleiri Kuopiossa. Majapaikaksi joukkueenjohto oli sadistisesti valinnut Puijon päällä sijainneen hiihtomajan leirin nousumetrien maksimoimiseksi, sillä pelkästään Puijonmäkeä noustiin yli 1000 nousumetrin edestä. Leiri oli melko intensiivinen, sillä 3,5 päivään reenitunteja kertyi 16 kappaletta. Ohjelmassa oli niin lyhyitä kuin "ei-niin-lyhyitäkin" karttaharjotuksia, salibandyä (meni kyllä sählyksi, sillä kenttä oli kokoa 10x10m), ohjattua kuntosalia, mäkivetoja Puijolle sekä lauantaina Kallaveden kierto pyörällä 115km. Maajoukkueenjohto on ilmeisesti huolissaan meidän urheilijoiden BMI:stä, sillä ruokahuolto oli järjestetty estetiikka edellä, koska päivällisen söimme aina Puijon tornin pyörivässä ravintolassa kulinaristisia (lue: peukalonpään kokoisia) ruoka-annoksia nautiskellessa.

Puijonmäki
Viivasuunnistusreeni meneillään
Sprintin maaliintulo "optimi"reittiä pitkin. Kiitos kuvaajalle.
Lauantain pitkän siivun puolivälinkrouvissa tankattiin kebabilla.
Kuopio illalla.
Kuopion leirin jälkeen paluu taas perus tekemiseen. Kuluneella viikolla tullut piirreltyä taas mm. seuraavanlaisia gps-käyriä.

Tiistain iltaseikkailu
Lauantain itähelsingin kierros
Seuraavat kolme viikkoa asustelen vielä Helsingissä, mutta maaliskuun alussa alkaa taas uusi mielenkiintoinen seikkailu, kun lähden Saksaan Paderborniin vaihto-opiskelijaksi 5kk ajaksi. Tarkoitus olisi parannella kielitaitoa. Samalla ehtineemyös  reenailla hyvin ja eiköhän alue tulekin tutuksi suunnistustossujen ja pyörän selässä taivaltaen. Kisoja yritän kierrellä parhaani mukaan mitä Saksan kilpailukalenteri vain tarjoaa, mutta ainakin toukokuun puolivälissä koittaa kovempitasoiset karkelot kun pääsen ensi kertaa edustamaan Suomea pysun maailman cupiin Ranskaan. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti