sunnuntai 16. elokuuta 2015

Korkeanpaikan leiriä...

...Tampereella! Viime aikoina on tullut huomaamatta harrastettua etenkin hiihtäjien suosimaa "korkealla" oleskelua. Kyllä nyt varmaan happi kulkee kahta kauheammin kun palaa taas "matalalle", siis Oulun seudulle, sillä kyllähän mäen löytäminen Oulusta on yhtä vaikeaa kuin siedettävän suunnistusmaaston löytäminen Keski-Suomesta!

Kahden viikon takaisten sm-pysujen jälkeen koitti taas pienimuotoiset "määräblokit" pääasiassa juosten ja siinä sivussa vähän myös palauttelevaa pyöräilyä. Ensimmäinen blokki oli kolmipäiväinen Jämin leiri. Pyöräilin mennen tullen Jämille ja juoksin siinä välissä maastoa ja mäkeä minkä Jämi84 ylijäämävispisten syömisiltäni ehdin. Yht. 77km juosten, 240km pyörällä.

Pyöräilymaisemaa Hämeenkyröläisen korkean mäen päältä.
Pari päivää vähän kevyempää verkkailua ja sprinttailua välissä ja eikun uuden neljän päivän mittaisen ja juoksuvoittoisen (121km) blokin vuoro. Tämä blokki koostuikin oikein junnaavista ja hitaista pitemmistä lenkeistä sekä mäestä. Normaalistihan tämmöinen reenaaminen olisi surma, mutta kun tarkoitus oli totuttaa jalkoja jaksamaan työstää viikon päästä Saariselällä mm-kisoissa niin hyväksyttäköön.
Henkeäsalpaavat näkymät Tampereen korkeimmasta talosta.
Ohutta ilmaa löytyy myös Hervannan vanhasta hyppytornista.
Ihan hyvin jalat tuntu jaksavan. Nyt sitten viime päivien reeni ollut vaihtelevaa eikä kovin rasittavaa. Kävin mm. pyörällä katsastamassa Kangasalan korkeimpia harjuja.

Mainio paikka juomatauolle.
Vuoristoilman metsästys päättyi perjantaina Toasin Särkänniemipäivään ja siihen kun pääsi haukkomaan henkeään Näsinneulan näköalatasanteelta.

Näsinneula
Tänään kävimme Villen ja Mikon kanssa juoksemassa Hämeen am-viestin Nokialla. Itse kisasuorituksista ei jäänyt hirveästi hyvää kerrottavaa kenelläkään meistä ja tyytyminen oli hopeaan. Maaston erikoisuus oli kivisyys, jota havainnolistaa se, että alle 2m korkuisia kiviä ei juurikaan oltu merkattu karttoihin.

Pitkospuilla juoksu on mukavan "joustavaa"
Nyt seuraavat pari päivää lepäillään merenpinnantasolla ennen kuin lähdetään Nikon kanssa keskiviikkona siirtyilemään kohti Saariselkää ja 24h seikkailua! Ainakin toistaiseksi mahanpohjassa on ollut mukava kutkutus ja odottava fiilis mitä tuleman pitää, mutta saa nähdä milloin totuus alkaa valjeta ja järkytys valtaamaan sijaa...

RoadToSaariselkä has started!!

Kisasivut löytyy tästä linkistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti