torstai 2. lokakuuta 2014

Yön kyöpeli ja rintin rinssi

Voi vitsi kun on taas M-A-H-T-A-V-A-A lenkkeillä upeissa syyssäissä!! Intoa ei vaan millään meinaisi jaksaa säästellä. Ja oikein kunnon buustin sai päälle, kun kuulin valinnasta AIKUISTEN maajoukkueeseen. Sitä kait on alettava nyt ihan oikiasti reenaamaan... Mutta onneksi tuli käytyä taas viikonloppuna parit kisat.

Jaksoin myös järjestellä vuoden kartat
Lauantaina Sm-yö Savonlinnassa oli erittäin vaihteleva osaltani. Rata oli todella vaativa johtuen maaston peitteisyydestä, eikä ratamestari tarjonnut polkukiertoja kuin vasta aivan lopussa. Hyvä niin! Ei suunnistus mitään polkujuoksua olekaan. Meinaa nykyään nimittäin olla pitkillä väleillä yhtenä vaihtoehtona mailereita varten tehty polkukierto. Rata löytyy reittihärvelistä. Mulla tuntu alkumatkasta maha vähän "täydeltä" vaikken paljoa ollutkaan syöny ja piti vähän rauhotella ettei ala perinteisesti pistämään. Viimeset kolme kilometriä puolestaan sain taistella kramppeja vastaan. En oo koskaan kokenu että urheillessa kramppailis pohkeista, mutta varmasti sairastelun jäljiltä suolatasapainoki ihan sekaisin. No ylämäet yritin sit mennä mahollisimman suorin jaloin ja pari kertaa piti pysähtyä venyttelemään. Eikä siinä kaikki. Yhessä välissä kramppasi nivusistakin ja piti toista jalkaa laahaten yrittää päästä eteenpäin ja hävettihän se siinä kun mummotki paineli hetkellisesti ohi...

Tein myös yhen 3,5min pummin. Siinä tuli taas todistettua, että kyllä se tyhmyys todellakin tiivistyy porukassa, sillä meitä oli varmaan reilu kourallinen kartoittamassa aluetta uusiksi. Lisäksi muutama pienempi virhe. Lopussa hävisin kramppien takia 2min ylimäärästä ja siksipä loppusijoitus yllättikin positiivisesti, 14. +11min kärestä. Olihan siellä kaikki pummaillut tajuttomasti, mutta silti. Ja vaikka lähdinkin ilman tavoitteita kisaan niin kyllähän tuo parin minuutin ero plakettiin hieman jäi kaivelemaan kun kuitenkin mullekin ehti tapahtua yhtä jos toista metässä. Päällimmäisenä olen kuitenkin iloinen siitä, että taito on vielä tallella.

Sunnuntaina kiertelin yliopistolla, mutta en opiskelujen, vaan Mikonpäivän rintin merkeissä. Uskaltauduin pääsarjaan totuttelemaan jo tulevaan. +2:02 kärkeen, sijoitus 13. Rata oli todellakin korkeatasoista pyrintö laatua ja suhteellisen pientä aluetta oli käytetty hyvin hyödyksi. Pitkäväli 11-12 tuli vähän liian nopeasti kartankäännön jälkeen ja rastilla hukkaantui muutama sekunti lähtösuuntaa miettien. Sorsapuiston "loppulenkillä" kaartelin kans 15s ylimäärästä ja kyllä vauhtikin vähän alkoi jo hyytyä. Keli oli mukavan kesäinen näin lokakuun kynnyksellä...
Part 1
Part 2
Kesä?
Sunnuntaina minulla oli erittäin suuri ilo saada pariksi päiväksi vieras suoraan valtion leivistä. Niko oli nimittäin jollain konstilla onnistunut huijaamaan itsensä vapaalle jalalle ja sehän tiesi tietenkin armotonta reeniä!! Maanantaina mulla oli lyhyt koulupäivä ja lähettiinkin heti lenkille kierteleen ympäri tamperetta geokätköjen perässä. Niko pyöräili edeltä, etsi kätkön ja mä juoksin pienen mutkan kautta aina "rastille". Mukava 17km ja vajaa 2h juoksu + siirtymäpyöräily 16km. Jotta varmistimme seuraavan aamun jalkajumin, lähettiin illalla yörasteille, kun ne järjestettiin aivan naapurissa. Mulla lamppu reistaili alkumatkasta ja juoksinkin "keskusrastille" odotteleen nikoa ja sitten juoksenneltiin yhessä kunnes mun lamppuni taas välähti.

Tiistain "pääreeni" oli vasta hämärän aikaan tehty 100-200-300-400-300-200-100 pyramidiharjoitus. Ja nuo luvut oli sitten metrejä. Kivasti sai hapot liikkeelle.

Eksyin pyörälenkillä "taitoreitille"
PS. KOIN SUUREN YLLÄTYKSEN AVATESSANI BLOGIN!! 10000 "lukijan" rajapyykki tuli rikotuksi. Wouuu!! Joko blogillani on oikeastikin mukava määrä aktiivisia lukijoita tai sitten mummu ja pappa lukee näitä juttuja useampaankin otteeseen... :D Elikkäs suuri kiitos arvoisat lukijat mielenkiinnostanne näitä juttuja (höpinöitä) kohti!
"Kari" mielii niin kovasti kalastamaan...

1 kommentti:

  1. minäkin kävelin tampereella metsässä polkuja pitkin lenkillä. Oikeasti olin nokian ja tampereen välillä. Olin puutarhaharjottelijana siellä. 50.v. Nyt sinä olet samoilla poluilla.Hyvä kunto oli minulla silloin. Muista syödä tarpeeksi kun niin paljon treenaat. Löysin vahingossa tämäm blogin. Treveisin ja rakkaudella mummu tyyne.

    VastaaPoista