keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Leiriviikko Puolassa

6 kisaa (4:ssä päivässä) + 2x pitkän matkan pysuharj. + 13km juoksulenkki + 5x n. 30-45min sulkapalloa. Kaikki tuo kuuden päivän aikana Bialystokin maisemissa. Kun kerta pysukausi tuli avattua niin samapa tuo oli avata kunnolla. Kyllä huomasi että loppua kohti suunnistus sujuvoitui, vauhti lisääntyi ja kartastakin lopulta sai jotain selvää. Sitähän tältä leiriltä juuri haettiinkin. Mutta kartantekijän kaikkia erikoisuuksia en silti vieläkään oppinut ymmärtämään... 


PE: Pitkä matka n. 27km 82min 2. + 8:50 Aleksiin. Tein yhen pysu-urani suurimmista pummeista. 6min!!! Eka käännyin 100m liian aikasin polulle joka loppui pian, u-käännös takasi. Sitten epämääräsestä tuhannen polun risteyksestä väärää polkua pari sataa metriä ja sitten tajusin että eikun takasin. Vieläkin väärää polkua joka kuin kiusallaan loppuu keskelle nokkospuskaa. Päätän taiteilla puskien läpi ja lopulta saan itseni kiinni 100m rastin takaa (?). Kummallista. Eräs meidän sarjan kova puolalainen tosin teki tällä samaisella välillä 23min pummin joten kakkoseksi jäin tässäkin mittelössä.

Iltapäivällä palauttava pk = mm-sprintin kielletyn alueen kuikuilua tien toiselta puolen

LA: Keskimatka n. 14km. Itellä jäi matka kesken 7. rastilla kun ketju napsahti poikki. Ilmeisesti Mallorcan mättö näkyy kasvaneena jerkkuna reidessä...

Iltapäivästä Sekaparisprintti. Mä ja Marja oltiin joukkue. (suomi 4.) Alotusosuudella jäätiin (Marja jäi) ratkaisevasti, muuten molemmat rimpuili hyvin kaksi helpohkoa osuutta jo ennenstään tutussa maastossa. Suomi otti 3 voiton, me täpärästi taivuttiin yhelle puolalaiselle.

SU: Free order n.25km. Rogaing tyyppinen kisa. Kartta täynnä rasteja, jotka saa kiertää missä järjestyksessä tahansa.Väliaikalähdöllä liikkeelle. Vajaa pari minuuttia suunnittelin ja piirtelin reittiä, joka lopulta osoittautui erinomaiseksi. Tänään ei kisailtu tosissaan, vaan tein retkeilytyyppisen reenin. Virhettä ei juurikaan ja nautiskelin vain pyöräilystä. Olin lopulta paras suomalainen, vaikkakin 13min kärkeen.

Free order
Iltapäivästä päätettiin lähtä tutustumaan Bialystokin keskustan tarjoamiin shoppailumahdollisuuksiin. Keskuskadulla oli myös menossa jokin soittokuntien välinen kilpailu kun aukio oli täynnä väkeä ja hassuihin esiintymisasuihin pukeutuneita soittajia. Ja tottakaihan se piti käydä testaamassa puolalainen kahvilakulttuuri.

Joo suklaakakkuhan se siinä... Maukasta oli!
MA: aamupäivästä pitkän matkan harjoitus n. 20km. Uusi maasto ja reitinvalintavälejä. Penkatkin oli isompia ja pääsi jopa työntelemään pyörääkin muutamalla oiolla.


Lehtimetsää
Iltapäivästä toinen pitkän matkan harjoitus kartan vaihdolla. Lähdin heti k-pisteeltä 90 astetta väärään suuntaan ja ihimettelin 400m jälkeen kun tämän tienhän olisi pitänyt loppua jo 100m jälkeen... Alkuun keskimatka 1:10000 mittakaavalla, jonka jälkeen vaihto 1:15000 mittakaavaan ja hassultahan se tuntui. 

Eka puolikas
Illalla vielä viimeistä kertaa kovatasoiset sulkapallomatsit Mian, Monan ja Jaakon kanssa. Hotellin yhteydessä oli iso sulkapallohalli, sillä omistajan tytär oli kuulemma naisten sarjan sulkapallon Puolan mestari. Jussi uskaltautui Euroopan mestarina (väärä laji tosin) haastamaan hänet, mutta lopputuloksenhan arvaa... 

TI: aamusta kävin hölkkäilemässä 13km keskustassa ettei ihan katoa juoksutuntuma 


Nyt ollaan jo lähestulkoon Suomessa. Tallinnassa istuskellaan laivassa.. Viime yö oltiin jossain liettualaisessa hotellissa keskellä peltoa. Torstaina sit ajellaankin Saulin kanssa Ouluun ja Koopeenkin pitäis samoihin aikoihin ilmestyä ja siitä alkaakin armoton valmistautuminen kohti Rokua Geopark Challengea vuosimallia 2014. HUHHUH!! Vieläkään ei paljoa tietoa ole tihkunut. Sen verran että lähtö lauantaina klo 10:00 rotuaarilla (saa tulla katsomaan, kisasivuilta löytyy tietoa myös muista yleisörasteista) ja 8:00 sunnuntaina voittajat saapuvat maaliin Rokualla. Kukin voi itse siitä laskeskella milloin meidän oletettu maaliin ryömimisaika on. Reitillä on laskeutumistehtävä jostain korkealta (KLUNKS!!), joen ylitys pyörien kanssa jollain patjaviritelmällä, uuvuttava 6h melonta ilmeisesti yöllä jne. Kisasta löytyy myös gps-seuranta koko yön yli. Sinne vaan katsomaan ja ihmettelemään livenä että " mihin ihmeeseen tuo SK Wunderpojkar taas on menossa..." 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti